Liesbeth Kingma

Specialiteit:
Specialist Retail Communicatie
Ervaring:
20 jaar
E-mail:
info@ijk-professionals.nl

Persoonlijk profiel

Zoekt u nieuw elan, moderne invulling en activiteiten gericht op bezoekers, dan is Liesbeth een match. Liesbeth kent de fijne kneepjes van communicatie en het op de kaart krijgen van de kracht van uw gebied. Wanneer wensen helder zijn, vertaalt zij dit naar een adequate uitvoering. Met focus op de bezoeker en (potentiële) klant is ze samen met een collega als Fred of Mischa het perfecte teamlid.

Ervaring

 • 2017 – heden Liesbeth Kingma Business Facilitator
  Business Development en ondersteuning op het gebied van groei, processen, concepten en events voor ondernemers en organisaties.
 • 2015 – 2016 Projectmanager
  Projectmanagement voor organisaties die te maken hebben met MKB en ZZP.
 • 2014 – 2015 Formule Manager Matras Direct
  Als formule manager was ik verantwoordelijk voor de vernieuwing / upgrade van het concept, zoals website, interieur, prijs, product en personeel.
 • 2013 – 2014 Retail Adviseur Jewels & Me
  Business Development en ondersteuning voor retailers op het gebied van groei, inkoop, marketing en concepten.
 • 2010 – 2013 Franchise Manager Art Fashion Djewel
  Vanuit Fashion Jewels werd het idee geboren om een franchiseorganisatie te starten. Als franchisemanager was ik verantwoordelijk voor alle dagelijkse zaken m.u.v. de financiën. Marketing en communicatie, werving en selectie franchiser en personeel, inkoop en voorraadbeheer, omzetdoelen en KPI’s, conceptontwikkeling, Visual merchandise, interieur, franchise ondersteuning en verkooptrainingen en opzetten webshop
 • 2005 – 2010 Eigenaar Fashion Jewels
  Een belevingswinkel waar mensen sieraden en modeaccessoires konden kopen. Daarnaast onderscheidde deze winkel zich door doorlopend workshops te geven.
 • 1995 – 2005 Opticien

Eigen introductie

Van jongs af aan word ik al ondernemend genoemd. Mijn kracht ligt in het analyseren van projecten en bedrijven en direct pragmatisch en oplossingsgericht aan de slag te gaan. Door de combinatie van praktische ondernemerskennis en commerciële ervaring kan ik snel een beeld vormen van de groei en verbeter processen. Ik kom graag snel tot de essentie zodat er stappen genomen kunnen worden. In een netwerk en lokaal ben ik graag de aanjager, de organiserende en verbindende factor. Mijn kennis deel ik met anderen om te verbinden en samenwerken te initiëren. Dankzij mijn ondernemers achtergrond weet ik hoe je je op deze terreinen ‘in je eigen kracht’ kunt ontwikkelen. Het resultaat: meer voldoening, meer plezier en meer winst. De uitdagingen waar winkelcentra voor staan zijn de afgelopen jaren enorm veranderd en complexer geworden. Ondernemers in de binnenstad moeten gaan samenwerken met gemeentes, vastgoed eigenaren en vooral met elkaar. Een sterke binnenstad in concept en samenwerking is een krachtige binnenstad! Daarbij ondersteun ik graag. Samen met IJK!

Neem contact op