René Vierkant

René Vierkant:
Vastgoed en ruimtelijke ordening

Persoonlijk profiel

Zit vastgoed goed vast? Heeft u transformatie uitdagingen, krimpopgave of weet u van gekkigheid niet waar u met al die nieuwe aanvragen naar ruimte om te ondernemen heen moet? Dan is René een lot uit de loterij. Met zijn jarenlange ervaring bij grote beleggers en zijn onafhankelijke, scherpe analyses, wordt u geholpen in uw opgaves met vastgoed.

Ervaring

 • 2018 – heden mede oprichter en -eigenaar van Vierders bv
  Een adviesbureau op het terrein van binnensteden, management. Wij adviseren vastgoedeigenaren, gemeenten en bedrijven met betrekking tot vastgoedvraagstukken. Wij adviseren op dit moment de gemeente Hengelo bij het realiseren van een compactere binnenstad
 • 2017 – heden Lid Adviesraad VECA, vereniging vastgoedeigenaren Arnhem Centrum
 • 2017 – heden Voorzitter jury NRW-jaarprijs
 • 2016 – 2017 Expertteam binnenstad Dordrecht
  Het expertteam adviseert B&W over de strategie voor de binnenstad van Dordrecht gericht op een vitale toekomst waarin winkelen, cultuur, recreëren, wonen en werken onderscheidend succesvol samenkomt.
 • 2014 – 2017 Binnenstadbestuur Roosendaal
  Boeiend PPS initiatief binnen Roosendaal op basis analyse van Riek Bakker. Doel is op revolutionaire wijze nieuwe maatstaven te zetten waarbinnen de binnenstad van Roosendaal weer gaat floreren, met bijbehorende investeringen door marktpartijen en langjarig commitment van de lokale overheid. Creëren van een gezond investeringsklimaat voor retail, horeca en andere binnenstadsfuncties vanuit participatie tussen samenleving, markt en stadsbestuur. De eigenaren van winkelvastgoed in het centrum van Roosendaal hebben zich verenigd en participeren via de voorzitter in het binnenstadsbestuur van Roosendaal.
 • 2008 – 2017 Directeur winkelbeleggingen Syntrus Achmea Vastgoed
 • 2008 – 2017 Laatstelijk als directeur winkelbeleggingen bij Syntrus Achmea REF.

Eigen introductie

Ik ben een vastgoedprofessional met een ruime ervaring op het terrein van institutionele vastgoedbeleggingen in winkelvastgoed, zorgvastgoed maar ook de andere vastgoedcategorieen zijn mij niet vreemd (woningen, kantoren, bedrijfsruimten etc). Ik ben vooral een verbinder; alleen samen met anderen maak je het verschil in de gebouwde omgeving. Ik ben nauw betrokken bij de Retailagenda, in de eerste jaren lid van de stuurgroep en als zodanig trekker van het reviewteam Lokale Transformatie. Daarnaast ben ik juryvoorzitter van de NRW jaarprijs voor de beste retailvastgoedontwikkeling van het afgelopen jaar, en bekleed ik diverse functies in advies en toezichtrollen.

Neem contact op