Siem Bouma

Specialiteit:
Retailcoaching, Exploitatiemanagement & Centrummanagement
Ervaring:
15 Jaar
Persoonlijk profiel

Is de ondernemersvereniging wat ingedut? Lijken de opgaves te groot voor de (beperkte) actieve groep ondernemers? Is het vertalen van beleid naar de dagelijkse praktijk van ondernemers lastig? Siem is bij uitstek de persoon die dit kan oppakken. Een zeer ervaren nog steeds actieve retailer is nu ook beschikbaar voor u. Siem laat zich niet gek maken door weerstand bij ondernemers, of ‘ja, maar…. ‘ Met Siem ontstaat er rust en kracht bij ondernemers om aan het werk te gaan. Zowel als verbinder als ondernemerscoach.

Ervaring
 • 1982 – 2019 Meer dan 35 jaar ervaring als ondernemer in de retail: op het hoogtepunt 3 zaken (Hardenberg/Hoogeveen) met in totaal ca. 25 medewerkers
 • 2004 – 2008 Bestuurslid Handelsvereniging Hardenberg, waarvan 2 jaar voorzitter.
  Had zitting in de Stuurgroep voor de vernieuwing van de stad Hardenberg. Het aantal m2 vvo werd toen uitgebreid met 8000 m2 (ca. 30%). Veel contact met de Gemeente.
 • 2006 – 2016 Lid Raad van Toezicht van Deco Brand & Retailmanagement te IJsselstein.
  Verantwoordelijk voor directie, begroting en beleid binnen de organisatie.
 • 2006 – 2017 Lid van de Ledenraad van INretail.
  Hierin zitten ondernemers die namens de leden kritisch kijken en beoordelen of bestuur en organisatie de juiste koers volgen. Naast een controlerende taak, zoals het goedkeuren van de strategie, de begroting en de jaarrekening, heeft de ledenraad ook een directe invloed op de totstandkoming van de strategie.
 • 2018 – 2019 Opleiding CMA (Centrum Management Academy) in maart 2019 met succes afgerond
Eigen introductie

Open-minded, doorzetter, service- en resultaatgericht, teamplayer, verbinder, pro-actief, sparringpartner met veel kennis en een groot netwerk binnen de retail.

Neem contact op